Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pozvánky na přednášky a výstavy Invitaciones a las Conferencias y Exposiciones

25. 12. 2006
MUZEUM JIHOVÝCHODNÍ MORAVY pod patronátem města Zlína dovolují si vás pozvat na vernisáž výstavy fotografií spojenou s přednáškou Ing.Otto Horského, CSc, geologa a znalce Peru již od roku 1974 na téma: „PERUÁNSKÉ POSTŘEHY“ (Expedice Titicaca 2004) Výstava fotografií bude zahájena vernisáží v pátek dne 19 ledna 2007, v 15 hodin, ve výstavním sále Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně. V 16 hodin bude následovat přednáška, která vám přiblíží kromě Peru dojmy z náročné expedice na jezero Titicaca v roce 2004. Po inaugurační ceremonii bude následovat malé občerstvení. Muzeum jihovýchodní Moravy Hana Čubanová Soudní 1, 762 57 Zlín Tel.: 577 004 626 Mobilní: 736 618 618 h.cubanova@muzeum-zlin.cz Ing.Otto Horský, CSc Břenkova 28, 613 00 Brno Tel/Fax.: 545 576 460 Mobilní telefon: 602 791 425 e-mail: horsky@horsky.org www.horsky.org Z webových stránek Muzea jihovýchodní Moravy: www.muzeum-zlín.cz/info.htm
P ř e d n á š k o v ý s á l 19. ledna - 18. března 2007 EXPEDICE TITICACA. CZ 2004 Jedním z účastníků expedice byl Ing. Otto Horský, CSc, geolog, cestovatel a spisovatel.A také fotograf, neboť geologie se bez fotografie neobejde. Vystavený soubor fotografií je jen malou částí pořízené fotodokumentace. Není zaměřen jen na jezero Titicaca, neboť expedice z důvodů srovnávacích studií navštívila celou řadu indiánských lokalit pokrývajících větší část Peru. Dá se říci, že tento vystavovaný soubor má více charakter dokumentární a teprve potom umělecký. Vernisáž výstavy v pátek dne 19. ledna 2007 v 15 hodin za účasti autora fotografií v přednáškovém sále. Přednáška k výstavě začíná v 16 hodin.

EXPEDÍCIA TITICACA 2004

Výstava fotografií Ing. Otto Horského, CSc

Účastnika expedície, geológa, cestovatela, spisovatela a fotografa

Výstava bude sprístupnená vernisážou za účasti autora. V deň otvorenia výstavy bude prebiehať prednáška a premietanie o zážitkoch z expedície, spojená s predstavovaním knihy "Peruánské postrehy" (autogramiáda, predaj knihy).

Kedy: 3.12.2007 o 15 hod. do 10.2.2008

Kde: priestory Múzea Andreja Kmeťa v Martine.
     Obrazek

Expedícia Titicaca 2004

výstava fotografií

Ing. Otta Horského, CSc.

účastníka expedície, geológa, cestovateľa, spisovateľa a fotografa

Výstava bude sprístupnená vernisážou za účasti autora. V deň otvorenia výstavy bude prebiehať prednáška a premietanie o zážitkoch z expedície, spojená s predstavovaním knihy „Peruánske postrehy“ (autogramiáda, predaj knihy).

 

Kedy: 3.12. 2007 o 1500 hod – 10.2.2008

Prodlouženo do 16.2.2008

Kde: priestory Múzea Andreja Kmeťa v Martine

 ->Obrazek

Cieľom projektu TITICACA 2004 bol historicko-topografický popis jazera. Samotné jazero predstavuje jeden z prírodných klenotov amerického kontinentu. Jedným z prvých výsledkov expedície TITICACA 2004 je objav záhadných skalných obrazcov nad ruinami Incahuasi neďaleko mesta Huaytara a objav ruín najvyššie položeného komplexu na svete severovýchodne od jazera TITICACA.

Výstava je organizovaná pod záštitou Slovenského národného múzea v Martine – Múzea Andreja Kmeťa, Spoločnosťou psoriatikov a atopikov SR – Klub Martin, Kanceláriou Zdravé Mesto Martin a Merck Serono. Výstava a výťažok z predaja kníh sa uskutočňuje za účelom podpory Denného centra pre psoriatikov a atopikov Martin.

www.martin.sk
www.horsky.org

Apetýt: Otto Horský

Dagmar Misařová 15.01.2008 15:05
Apetýt OV - Autor:František Tichý
Apetýt OV
Autor: František Tichý

Geolog, cestovatel a spisovatel Otto Horský pracoval jako náš expert pro Latinskou Ameriku. Mezi jeho stěžejní práce patří inženýrsko-geologický průzkum pro československou nejvyšší přehradu a přečerpávací elektrárnu v Dalešicích a průzkum pro více než dvacet dalších přehrad. Úterní kubánský Apetýt bude plný krásných dívek s čokoládovou pletí, omamné vůně tropického koření a barev jižních květin. Jména dalekých ostrovů a vzdálených zemí sladce zněla i bývalému studentovi prostějovského gymnázia Ottovi Horskému. Nejvíce ho přitahovala Kuba,a protože šel vytrvale za svým cílem, mohl svěřit své radosti i poznatky do knihy "Osm roků na Kubě". K poslechu Apetýtu s geologem a spisovatelem Otto Horským vás krátce po patnácté hodině zve Dagmar Misařová.



OSTRAVSKÉ MUZEUM-POZVÁNKA NA VÝSTAVU
Obrazek

Ostravské muzeum Vás srdečně zve na výstavu fotografií Ing. Otty Horského, CSc, účastníka expedice, geologa, cestovatele, spisovatele a fotografa "Expedice Titicac 2004".

Výstava bude slavnostně zahájena v Ostravském muzeu ve středu 23. dubna 2008 v 17.hod. za přítomnosti velvyslance Peruánské republiky J.E. pana Alberta Efraína Salase Barahony. Výstava potrvá do 5.6.2008.

Masarykovo nám. 1. Ostrava 1, 728 41. Otevřeno pondělí-pátek: 9.00 - 17.00, sobota 9.00 - 13.00 , neděle 13.00 - 17.00.

Grantový systém Zdravého města Třebíč      
Projekt Přichází čas brambor, grantový program "Ekologická - environmentální výchova a péče o životní prostředí"
Akce projektu budou přístupné nejširší veřejnosti, vstup zdarma. Předběžný program:
Peru, kolébka pěstování brambor včera a dnes – přednáška pro nejširší veřejnost. Přednášející: Ing. Otto Horský, CSc., pracoval v Peru jako geolog a diplomat a zná i problematiku peruánského zemědělství.
Přednáška bude přednesena v Městské knihovně v Třebíči v 17 hodin dne 6 října 2008 Grantový program Ministerstva kultury ČR

POZVÁNKA

 

JEZERO TITICACA

ZASVĚCENÝM POHLEDEM CESTOVATELE A GEOLOGA

 

Průvodcem touto oblastí nám bude odborník - geolog, působící desetiletí v Jižní Americe a zvlášte v Peru

pan Otto HORSKÝ

 ( tradičně upouštíme od akademických titulů před i za jménem.)

 

Organizační záležitosti :

 

Čas             :    středa 3.6.2009 v 18 hod  ( cca 1,5 hod. přednáška + diskuze )

Místo            zasedací místnost  firmy A PLUS BRNO, a.s., Česká 12, Brno



Apetýt: Otto Horský a Pavel Bláha

Dagmar Misařová  16.06.2010 15:05

Apetýt OV - Autor:František Tichý

Apetýt OV
Autor:   František Tichý  

Pozvání Dagmar Misařové do Apetýtu přijali dva muži, pro které je průzkum přehrady profesí s příchutí detektivního pátrání. Ing. Otto Horský a Doc. Pavel Bláha založili v Ostravě již v šedesátých letech pracoviště inženýrské geologie a geofyziky, v té době první na světě. Mezi jimi zkoumanými přehradami byly Šance, Morávka, Slezská Harta a také mnoho dalších, které nejsou dosud vybudované. Díky získaným zkušenostem navštívili a zkoumali mnoho přehradních míst nejen v bývalém Československu, ale v mnoha zemích světa. Co zažili a také ochutnali ve světě při průzkumu přehrad, to se dozvíte v repríze Apetýtu, krátce po patnácté hodině. 






 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

the college application essay m68ynq

(EugeneClorn, 6. 4. 2023 12:03)


Thank you, I value it!
help with writing essays at university https://buyanessayscheaponline.com essay help pros https://helpmedomyxyzhomework.com